GlommaPapplogo
GlommaPapp_stor

Jordan vet hur

Det är viktigt att borsta tänderna. Men om man vill vara extra snäll mot sina tänder bör man rensa dem innan och skölja munnen efteråt. Jordan kontaktade oss för att de ville ha displaymaterial till 3-stegskonceptet ”Rensa – borsta – skölj”. Displaymaterialet skulle exponera fyra produkter på en och samma gång och dessutom komma färdigpackat till butiken. Vi förstod snabbt att vi stod inför en rejäl utmaning.
Glomma_Papp_Jordan_Fact
Send prisförfrågan
Fontstørrelse
En färdigpackad display innebär alltid mer jobb än en display som ska fyllas med varor på försäljningsstället, och de fyra Jordan-produkterna är väldigt olika. Munsköljvätska väger exempelvis ganska mycket mer än tandborstar och tandtråd. Det var alltså naturligt att placera flaskorna i botten. Dessutom var vi tvungna att tänka på höjden och bredden, för lastbilarna säger stopp om lösningen är högre än 125 cm. Vi gjorde till slut en display bestående av två delar som tillsammans tar en tredjedel av platsen på en vanlig pall. Det geniala är det sätt vi har satt ihop de båda delarna på. I underdelen finns all munsköljvätska, och överdelen, som sätts upp i underdelen, är full med snyggt placerade tandborstar och tandtrådsprodukter. När displayen ska börja användas är det bara att dra upp överdelen ur underdelen och vrida runt den – vips, så är varorna på plats i butiken. Plötsligt har en låg förpackning blivit en hög display som ger mycket bättre exponering än om vi hade stoppat vid 125 cm. Jordan-displayen är en effektiv lösning helt i enlighet med konceptet: 1-2-3, klart!
 

Avancerade utmaningar – enkla lösningar

”Är detta möjligt då?”, frågade konstruktören när han såg de första ritningarna. Så vi gjorde som vi alltid gör – vi tillverkade en dummy. Då ser man enkelt om lösningen fungerar.
 

En bra display ser aldrig tom ut

 I takt med att kunderna plockar produkter kan utställningsmaterialet snabbt se glest ut. Men om du trycker bilder av produkterna på den bakre väggen har du hela tiden en tilltalande lösning som fortsätter att sälja.
 
FAKTA:
När vi säger att produkterna slits bort är det en sanning med modifikation: Tandborstar tar faktiskt sällsynt mycket av vår tid i anspråk i butiken. I genomsnitt tar vi 20 sekunder på oss att välja ut vår favorit.
 

Enkel montering

Egentligen är displayen så enkel att vem som helst bör klara att montera ihop den utan närmare anvisningar. Men för att vara helt säkra har vi tryckt en bruksanvisning på lådans topp.
glomma_papp_jordan_mont1
glomma_papp_jordan_mont2
glomma_papp_jordan_mont3
glomma_papp_jordan_mont4
Den här gången visade den sig fungera väldigt bra. Medan traditionella palldisplayer ofta begränsas av den maximala transporthöjden 125 cm är Jordan-displayen en tvådelad allt-i-ett-lösning. Den rymmer mycket, tar liten plats, skyddar varorna bra under transporten och är enkel att montera – för vem som helst. På Lilleborgs fabrik i Flisa placeras överdelen med lätta produkter i underdelen med munsköljvätska, och tandborstarna får ett transportinlägg över sig så att de inte åker runt i lådan. När allt kommer omkring ska den slutgiltiga lösningen vara lika snygg som när den packades. Sedan placeras tre paket på en pall och skickas till Oslo. Här placeras en brun ytterlåda över varje display innan de skickas ut till mottagare i hela landet. När den 125 cm stora förpackningen är framme är det bara att ta av ytteremballaget och följa bruksanvisningen på topplocket. Enkelt, eller hur? Och det är lika enkelt att lockas att köpa. Produkterna slits bort. Men vi har varit förutseende och tryckt bilder av dem på displayen insida så att det aldrig ser glest ut.
Trond Ludvigsen

Trond Ludvigsen

Salgssjef Display
+47 970 82 685
Kristine Benito

Kristine Benito

Displaykonsulent
+47 46 50 46 55
Bianca Heidenberg

Bianca Heidenberg

KAM Display
+47 907 64 767