GlommaPapplogo
GlommaPapp_stor

Ett enkelt adjö till drickabackarna

Coca-Cola är en trogen kund, och under många år gjorde vi traditionella ”backställ” åt dem. En stor pappdel träddes ned över fyra drickabackar, och ovanpå dem placerades ett kampanjplakat. Det var utmärkt. Backarna stod stadigt på varandra, och pappen var en bra yta för olika kampanjbudskap. Men tiderna förändras, och det gör även flaskorna.
Send prisförfrågan
Fontstørrelse
När Coca-Cola Enterprises år 2012 investerade i ny produktionsutrustning ersattes den gamla återanvändningsflaskan av miljövänligare återvinningsflaskor, så kallade plantbottles. De anländer till fabriken som pyttesmå förformar, blåses upp, fylls och komprimeras sedan åter när de pantas. Det innebär färre lastbilar med tomflaskor på vägarna, och eftersom flaskorna inte ska användas igen behöver de inte heller tvättas. På så sätt minskas vatten- och kemikalieanvändningen. Men hur ska man presentera flaskor som inte längre står i en back? Kan man göra en pappdisplay som tål vikten av tre eller fyra våningar med halvlitersflaskor? Det var vi tvungna att reda ut. Vi ritade, konstruerade, skar, monterade och prövade oss fram. Det hände att vi lämnade en färdigstaplad dummy på fredagseftermiddagen och hittade drickaflaskor över hela golvet på måndagsmorgonen. Men plötsligt stod den där, stabil och stadig. Vid första blicken ser det ut som ett alldeles vanligt displayställ. Ända tills vi berättar om allt arbete som ligger bakom det.


glomma papp cola fukt2Nej tack till fuktskador

 Kartong kan beläggas med PE (polyetylen), också känt som plast. Om du är lite smart placerar du ditt ställ på en fuktskiva av PE-bestruken kartong. Då håller det ännu längre. 
 

Styrkan ligger i den fyrdubbla wellpappen

24 fristående flaskor eller 12 kilo på varje hylla, utan stödinlägg, krävde en särskild konstruktion. Dessutom måste det omonterade och krympplastinpackade displaystället vara litet och lätthanterligt – högst 80 x 80 cm så att det fick plats i Coca-Cola-säljarnas bilar. En rejäl utmaning, men det fixade vi!
 

Uppmärksamhet åt produkterna

Vi ser gärna oss själva som scenarbetare. Vår uppgift är att få produkterna att skina. Naturligtvis är det trevligt när folk säger att våra displayer är fina. Men det är ändå härligare att höra att produkterna går åt som smör i solsken. 
 

Fråga en expert

"Du må teste displayet med produktene i», sier vi til kundene våre når vi lager en dummy. Selv om bølgepapp har stor styrkekapasitet, er det ikke alltid like lett å konstruere nye løsninger uten å ha testet hele varemengden inni. La den også stå noen dager slik at vi er helt sikre på optimal stabilitet."

Andre gode display og emballasjeløsninger:

Jordan vet hur
Kyld fisk på gång
Hur man skapar en världsmästare

1. Väldigt lätt och tar liten plats!

glomma_papp_cocacola_flatpakket
Display i ett platt paket som tar väldigt lite plats. Endast 80 x 80 cm och 2,5 cm tjock.

2. Mycket enkel montering

glomma_papp_cocacola_montering
 Bred ut och lägg på. Kan användas med tre eller fyra skivor.

3. Tål över fyra backar dricka!

glomma_papp_cocacola_ferdig
Konstruktionen tål vikten av 48 flaskor med en totalvikt på nästan 50 kilo – otroligt men sant!
Trond Ludvigsen

Trond Ludvigsen

Salgssjef Display
+47 970 82 685
Kristine Benito

Kristine Benito

Displaykonsulent
+47 46 50 46 55
Bianca Heidenberg

Bianca Heidenberg

KAM Display
+47 907 64 767